Forside/ .../ Dialoghjulet

Sådan får i talt om din trivsel

Kan det være svært at tale med din leder om din arbejdslyst og trivsel? Så er Dialoghjulet et værktøj, som kan hjælpe jer til at sætte det på dagsordnen. Spørgsmålene i Dialoghjulet hjælper dig med at sikre, at I får talt om netop det, der er vigtigt for dig.

Er du leder, kan du også bruge værktøjet - se hvordan.


7 faktorer har betydning for arbejdslysten

Dialoghjulet spørger til syv aspekter af arbejdslivet: Kolleger, resultater, ledelse, mestring, medbestemmelse, mening og balance. Vi ved nemlig fra flere års forskning i arbejdslyst, at især disse faktorer har betydning for, hvordan vi trives i arbejdslivet. Men der kan være stor forskel på, hvad de forskellige faktorer betyder for dig f.eks. i forhold til dine kolleger. Læs mere om de syv faktorer i god arbejdslyst.

Baseret på forskning i arbejdslyst

Spørgsmålene i Dialoghjulet udspringer af God Arbejdslyst Indeks, som er en forskningsbaseret måling af danskernes arbejdslyst, som Krifa gennemfører hvert år. Vil du måle din egen arbejdslyst, kan du bruge GAIS (God Arbejdslyst Indeks Score), som giver dig en rapport over resultatet samt input og gode råd til, hvordan du selv kan styrke din arbejdslyst. Gennemfør en GAIS-måling.

Sådan gør du

Du kan både bruge hjulet til at sætte gang i dine egne tanker om dit arbejdsliv og arbejdslyst, for eksempel forud for en MU-samtale, uden at din chef behøver at se dialoghjulet. Men du kan også vælge at præsentere hjulet for din leder og høre, om han/hun kunne være med på, at tager udgangspunkt i dialoghjulet til din næste samtale. På den måde kan du sikre, at I kommer omkring de emner, du har brug

for at tale om. Stil dig selv de 14 spørgsmål i hjulet og sæt tal på, hvor vigtigt hvert enkelt emne er for dig. 1 = slet ikke vigtigt, og 10 = meget vigtigt.
Er du leder?
Se, hvordan du som leder kan bruge Dialoghjulet.